Lunchwandelinspiratie nodig? Lees deze 9 tips

“Wie gaat er mee naar buiten?” “Ik moet even naar het centrum.” “Ik loop wel mee, rondje stadion?” Het zijn woordenwisselingen die meestal tussen 12.00 uur en 13.00 uur te horen zijn bij ons op de werkvloer. Er worden groepjes gevormd om even de benen te strekken, een frisse neus te halen en bij te praten.

En we zijn niet de enigen. Tussen de middag is het druk op de stoep met mensen die even een luchtje scheppen. Kantoormensen? Vaak wel, maar waarom zou je niet een rondje lopen op je vrije dag? We vertellen je over de voordelen en geven lunchwandelinspiratie aan de hand van 9 tips.

Beweegrichtlijnen

‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter’ is het credo omtrent de nieuwe beweegrichtlijnen. Met ons rondje in de pauze komen we in ieder geval al aan 30 minuten matig intensief bewegen. En dat is toch mooi meegenomen. Als je een fanatiek ‘stappentellerdrager’ bent, dan ben je je ervan bewust hoeveel stappen je misloopt als je toch besluit binnen te blijven. En dat je dit eigenlijk op een ander moment weer moet inhalen. Dat hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn, maar als je met de auto naar je werk komt, veel op je bureaustoel zit en ’s avonds al dan niet een uurtje gaat sporten, dan weegt dat uurtje sporten niet op tegen de hele dag zitten. Wees je hiervan bewust en probeer overdag zoveel mogelijk stappen mee te pakken. Dat betekent dus ook de trap in plaats van de lift en regelmatig van je stoel af.

Lunchwandelinspiratie: 9 tips

1. Benut het lunchwandelen voor een gezellig praatje met collega’s die je nog niet zo goed kent.
2. Probeer verschillende routes uit en kijk eens goed om je heen. Waarschijnlijk vallen je dingen op die je eerder nooit hebt opgemerkt.
3. Kom je op jouw route een outdoor gym tegen? Perfect, doe een paar snelle oefeningen.
4. Ga lopend vergaderen, het werkt inspirerend!
5. Groet de mensen die je tegenkomt.
6. Regel paraplu’s op het werk, een paar regendruppels houden je niet meer tegen.
7. Maak een foto van de wonderen der natuur: de lucht, het uitzicht, jonge meerkoeten in het water en deel ze op intranet. Enthousiasme werkt aanstekelijk. 
8. Gebruik een stappenteller. Echt, het werkt. Je gaat er meer door wandelen. Zeker als je doelen stelt.
9. Beloon jezelf als je je doel hebt gehaald.

Een fris hoofd

Behalve dat wandelen goed is voor je fysieke gesteldheid, waait er ook een frisse wind door je hoofd: goed voor de mindset. Je laadt er mentaal van op en er ontstaat weer ruimte voor nieuwe ideeën. Het verlaagt het stressniveau, hart en longen zijn erbij gebaat en het is goed voor je humeur.

Benieuwd wat HealthTime voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u verrassen!

Bron, tekst en afbeeldingen: Bedrijfsfitness Nederland; artikel “Lunchwandelinspiratie nodig? Lees deze 9 tips” gepubliceerd op 14 februari 2019

Bekijk hier het artikel…