Neuroboksen, wat is dat nou?
neuroboksen neuro boksen healthtime neurorevalidatie boksen ms cva parkinson

Neuroboksen, wat is dat nou?

“ Neuroboksen” is een nieuwe trainingsvorm voor mensen met neurologische aandoeningen zoals M. Parkinson, MS en CVA.

Verschillende studies tonen aan dat boksen de plasticiteit van het brein verbeterd, neurologische symptomen verminderd en de fysieke achteruitgang kan vertragen.

De boks training duurt 1 uur, waarbij eerst uiteraard een goede warming-up gedaan wordt. De training bestaat uit een combinatie van kracht, conditie, balans, lenigheid, dubbeltaken en natuurlijk bokstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut van FysioExpert (gespecialiseerd in neurologie) en bokstrainer vanuit HealthTime! Naast het boksen wordt er ook aandacht besteed aan de traptechniek.

In verband met de veiligheid wordt eerst een intake gedaan. De intake is met een gespecialiseerde fysiotherapeut. De therapeut brengt alle gevaren goed in kaart zodat hier rekening gehouden kan worden met het boksen. Mocht boksen net te pittig zijn, kan de therapeut altijd een begeleidend traject starten waarna het boksen weer opgepakt kan worden!

Neem vrijblijvend contact met ons.
Bewegen moet leuk zijn!

Ben je het patiënt zijn zat en wil je veilig sporten en boksen onder begeleiding van fysiotherapeuten en bokstrainers?

Kom dan bij ons sporten en non-contact boksen!
De training bestaat uit combinatie therapie van kracht, lenigheid, dubbeltaken en natuurlijk boks les en training.

Verschillende studies hebben aangetoond dat boksen de plasticiteit van het brein verbeterd, neurologische symptomen verminderd en zelf fysieke achteruitgang kan vertragen!

Voor wie: mensen met een neurologische aandoening zoals, M. Parkinson, Multiple Sclerose en CVA. (i.v.m. veiligheid eerst 1 consult/ intake voor de FysioExpert 0-meting)

Neem vrijblijvend contact met ons.
Bewegen moet leuk zijn!